nieuws

“Woensdag buien met onweer, ook komende dagen blijft het niet droog”

nieuws

Politiek stelt vragen over nieuwe asiellocatie aan Eemsgolaan

Verschillende politieke fracties gaan woensdag vragen stellen aan het College over het inrichten van een asiellocatie aan de Eemsgolaan. Het gaat om een ingelast vragenuurtje op de Politieke Woensdag.

nieuws

Automobilist schept fietser op Sontweg

Bij een verkeersongeluk op de Sontweg is dinsdagavond een fietser gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl.

nieuws

Zorgen bij politiek over hack bij gemeente: “Waarom zijn we zo laat geïnformeerd?”

Verschillende politieke fracties in de Groningse gemeenteraad maken zich zorgen naar aanleiding van een ransomware-aanval op een ICT-bedrijf uit Amersfoort. Bij die aanval zijn ook gegevens van de gemeente Groningen gestolen. Het is onbekend om…

nieuws

Container Rode Weeshuisstraat twee keer op één dag in de brand

In een ondergrondse huisvuilcontainer aan de Rode Weeshuisstraat in de binnenstad heeft dinsdag twee keer brand gewoed. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl.

nieuws

Qbuzz en OV-bureau presenteren nieuwe bussen: “De gele kleur is een knipoog”

Vervoersbedrijf Qbuzz en het OV-bureau Groningen Drenthe hebben dinsdag de eerste van een serie van 35 nieuwe elektrische Mercedez-Benz bussen gepresenteerd. Het gaat om eCitaro-bussen die gebouwd zijn door Daimler Buses.

nieuws

Gegevens gemeente Groningen gestolen bij hack

Gegevens van de gemeente Groningen zijn gestolen bij een ransomware-aanval op een ICT-bedrijf uit Amersfoort. Dat heeft de gemeente dinsdag laten weten.

nieuws

Verkeersongeluk op ring west zorgt voor forse files

Een verkeersongeluk op de westelijke ringweg zorgt dinsdag aan het einde van de middag voor flinke files in de omgeving. Bij het ongeluk botsten twee voertuigen op elkaar.

sport

Hockeyers GCHC winnen en spelen zichzelf daarmee veilig

De heren van hockeyclub GCHC hebben zich zondag op de laatste speeldag van de competitie veilig gespeeld in de Overgangsklasse. De Stadjers wonnen thuis met 3-2 van Reigers uit Hoofddorp.

nieuws

Wat is er aankomende zaterdag te doen bij het Grote Markt Festival?

Deze week zijn het de laatste loodjes voor het gereedmaken van de vernieuwde Grote Markt. Zaterdag 1 juni van 12:00 tot 0:00 uur wordt dat groots gevierd. Wat voor activiteiten zijn er dan te doen?

nieuws

Olie op motorblok zorgt voor rookontwikkeling

De Groninger brandweer moest dinsdag aan het einde van de middag in actie komen voor een vermeende autobrand op de Hoornsedijk. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

nieuws

Negen eengezinswoningen en 22 appartementen op Doefmat-terrein in Beijum (foto’s)

Christelijke woningstichting Patrimonium begint met de bouw van negen eengezinswoningen en 22 appartementen op het voormalig terrein van openbare basisschool de Doefmat in Beijum. Dinsdagmiddag ging de bouw officieel van start.

nieuws

Onderzoek wijst uit: snelste variant Lelylijn verkort reistijd tussen Stad en Amsterdam naar ruim een uur

Als treinen op de Lelylijn alleen stoppen in Lelystad, Emmeloord, Heerenveen en Drachten, duurt een treinreis op het traject tussen de stad Groningen en Amsterdam-Zuid net iets meer dan een uur.

sport

FC Groningen oefent onder meer tegen FC Dender, Rot Weiss Erfurt en Heracles Almelo

FC Groningen start op zaterdag 29 juni op sportpark Corpus den Hoorn met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

nieuws

Verhalen over universiteit en Stad tijdens academische wandelroute in Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen heeft, ter gelegenheid van de viering van haar 410-jarige bestaan, een speciale wandelroute samengesteld. De wandeling leidt lopers langs allerlei historische plekken in de Groningse binnenstad, begeleid door verhalen over de universiteit…

nieuws

Toch geen spreekverbod voor oud-milieuofficier van justitie uit Haren

Gustaaf Biezeveld uit Haren heeft geen onrechtmatige uitlatingen gedaan rond de storting van granuliet. Dat bepaalde het Gerechtshof in Den Haag dinsdagochtend. Een betwist granulietbedrijf klaagde Biezeveld en het BNNVARA-programma Zembla drie jaar terug met…

F
U
R